Aina Argemí

Des de ben petita estava interessada en acompanyar infants, recordo les festes familiars on jo em passava hores i hores cuidant els meus cosins i cosines. Crec que el que més m’agradava era que podia ser una nena mentre veia com creixien els meus cosins i cosines.

Vaig formar-me en magisteri infantil, on vaig poder fer un Erasmus a Finlàndia. Després vaig anar un any a Mèxic a fer un voluntariat. Quan vaig tornar aquí a Barcelona ja sabia com volia acompanyar. Així que vaig continuar formant-me en pedagogia lliure, en educació creadora i en totes les línies que miraven als infants com a éssers capaços.

Treballar en un projecte d’educació lliure durant 10 anys m’ha portat molts espais d’escolta interna, de revisió sobre com acompanyo, de meravellar-me i confirmació constant de com els aprenentatges es construeixen de dins cap a  fora i la importància de que les persones adultes creem espais segurs per créixer.

La pedagogia sistèmica em va donar claredat i estructura. I és per això que quan el Bernard Armas em va proposar coordinar la formació de pedagogia sistèmica de l’Institut Integratiu  va ser un súper regal.

Actualment formo part de l’equip de Kiona i treballo a Vic al centre Atenea.

En el meu temps lliure m’agrada escoltar música i ballar.