Serveis

Creixement personal i professional

El creixement personal i el desenvolupament professional són dues realitats que estan estretament relacionades, quant a professions humanistes ens referim: teràpia, ensenyament, acompanyament emocional, atenció social… Sabem molt i molt bé que l’esfera individual i la professional són un tot , que les persones no som una suma de parts sinó un tot, i en nosaltres cada zona està involucrada en totes les altres.

Acompanayament emocional i Psicoteràpia

En el camí està el creixement, l’aprenentatge i la satisfacció; i no sols en l’objectiu final. La teràpia Gestalt es basa en el treball de l’aquí i l’ara, és a dir, que es parteix del símptoma actual (crisi d’ansietat, fòbies, insomni…) per trobar calma i així minorar-ne la intensitat. Quan la dificultat més emergent ha disminuït és quan es pot mirar el rerefons, les estructures inconscients, els introjectes i les resistències.

Cicle Formatiu: La Vinculació

Cicle de tres mòduls on es combina la teoria, la vivència i la reflexió basant-se en la teràpia Gestalt, la mirada sistèmica, la psicologia evolutiva i la Biodansa. Dirigit a persones interessades a retrobar-se amb el nen interior i recobrar-ne totes les potencialitats (la creativitat, l’espontaneïtat, la vitalitat…). Dirigit a pares i mares, professionals de l’acompanyament i a totes les persones que desitgen retrobar-se amb si mateixes i gaudir de les ganes de viure plenament. Vinculacions ens dóna eines per aprofundir més i poder arribar a desfer les cadenes, per poder contactar amb l’infant que tots som, i poder obrir-nos a la creativitat com a motor de la nostra vida i de la nostra realitat.

Constel·lacions familiars

Les constel·lacions familiars són una manera d’aproximar-nos als temes personals a partir del sistema del qual formem part: en primer lloc la família, i després escola, barri, organitzacions laborals… i també intrapersonalment, és a dir, aquest sistema que un mateix és. En els tallers de constel·lacions familiars partim de les ensenyances que ens ha deixat Bert Hellinger, amb el suport de les eines gestàltiques, per arribar a actituds davant de la vida més lliures, amb més amor cap a un mateix i cap a l’entorn, amb més acceptació dels fets actuals, antics i possibles futurs

Formació en Gestalt aplicada a la infància i adolescència

Aquesta formació consta de dos nivells independents i consecutius. El primer es de caràcter bàsic i ampli, alhora, amb un format molt complet que permet tenir una actitud gestàltica i una bona capacitació en l’acompanyament a infants i adolescents, i a les seves famílies. Des de la visió gestàltica, des del respecte, des dels límits, des de la mirada amorosa. Despertant en els adults que ens fem càrrec d’infants i adolescents, el propi automaternatge. El segon nivell és d’aprofundiment i permet ampliar, aprofundir i completar tot allò après al primer nivell, aportant a qui el cursa una visió més integral i interconnectada; el que seria una millor preparació per la praxi tant en escoles, serveis socials, atencions mèdiques, tractaments psicològics o en teràpia. Els dos nivells són independents, tenint continuïtat tant en estructura i metodologia. Ambdós se certifiquen amb titulació reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat .

Supervisió

Laura Pont està reconeguda per l’AETG com a supervisora d’orientació gestàltica. Podríem definir la supervisió com la “teràpia del terapeuta”, l’acte d’acompanyar el procés de creixement i treball d’una persona que n’acompanya d’altres. Moltes vegades el terapeuta es sent sol, no té amb qui compartir les angoixes, dubtes, dolors que li provoquen les sessions, material anomenat contratransferència. Per això la Laura Pont realitza grups de supervisió a persones que acompanyen a d’altres persones en l’àmbit de l’ensenyament, la psicoteràpia, la salut, i àmbit social, i també pares i mares. Les supervisions també poden ser individuals quan el tema ho requereix o es tria aquesta intimitat. Les supervisions es realitzen presencialment o via online i es poden certificar i reconèixer davant l’AETG.

Ioga

Al Centre Espai Kiona fem dos tipus de hatha Ioga: Hatha ioga suau i Hatha ioga. Hatha ioga suau és per les persones que tenen més necessitat d’adaptar les postures (asanas) del Ioga per motius de dolor, limitació, patologies, etc i el Hatha Ioga clàssic,on la pràctica és més avançada.

Biodansa

La Biodansa és un sistema d’autoconeixement que per mitjà de la música, el moviment i la relació amb els altres crea unes vivències constructives que ajuden a l’autoconfiança, a connectar amb les ganes de viure, a actualitzar els nostres valors i posar coherència en la nostra vida.