Formació en Gestalt aplicada a la infància i adolescència

Dirigit a professionals de l’ajuda (educació, teràpia, psicologia, salut, PNL i coaching, teràpies naturals, treball social, creativitat i àrees similars) i a persones que acompanyen a infants i adolescents i que vulguin incorporar eines dins un marc preventiu i d’acompanyament en els processos de criança, educació i desenvolupament de les àrees expressives, comunicatives i emocionals del nen.

Seguint els principis de la Gestalt, s’introdueixen els conceptes del treball sistèmic com a forma d’aproximar-nos a un tipus de mirada cap a la família i l’escola que ens permet comprendre els processos dels infants des d’una perspectiva integradora i inclusiva que ens ajudi i aporti eines per l’acompanyament.

Aquesta formació apropa el professional d’ajuda i les persones que acompanyen (infants i adolescents) des d’una perspectiva de creixement i desenvolupament personal, donant eines per detectar quan existeix patiment instaurat en un símptoma i derivar-lo a un professional especialista, tot col·laborant i treballant en equip.

Dins la formació es transmeten recursos i tècniques específiques que possibiliten el treball amb els nens i nenes a través dels llenguatges expressius i les tècniques que afavoreixen l’expressió de les emocions, la comunicació i el desenvolupament holístic, que contempla l’àrea emocional, corporal, intel·lectual i espiritual del nen.

Treballem amb una metodologia que parteix de la vivència per anar cap a l’elaboració conceptual i teòrica. Tanmateix l’eix transversal de tota la formació és el treball personal: el treball en què cada persona es mobilitza quan està davant un infant i que està directament relacionat amb els registres de la nostra pròpia infantesa i educació rebuda. El treball amb aquestes vivències interiors i profundes serà la clau per a poder arribar a transformar-nos i apropar-nos a una manera d’estar amb els infants basada en el respecte per les seves emocions, el seu món interior i el seu desenvolupament més ple i harmoniós possible.

L’altre eix important és el treball en grup, la vinculació entre nosaltres, ja que aquesta és l’eina de treball.

CERTIFICACIÓ
S’obté diploma de FORMACIÓ DE GESTALT APLICADA A LA INFÀNCIA I A L’ADOLESCÈNCIA per l’Institut Integratiu i l’Associació de Gestalt Educativa, reconegut pel departament d’Ensenyament de la Generalitat.

CONTINGUT DEL CURS

MÒDUL I (25-26-27 OCTUBRE 2024) Inici i vinculació. Primera trobada, vinculació, formació de grup terapèutic o classe. La inclinació segura. Primer contacte amb l’infant o amb l’adolescent. LAURA PONT

MÒDUL II (22-23-24 NOVEMBRE 2024) Pedagogia sistèmica: procés d’acompanyament individual i grupal. Treball amb els pares. Mirada sistèmica AINA ARGEMÍ

MÒDUL III (10-11-12 GENER 2025) El procés terapèutic i d’acompanyament des del joc i la psicomotricitat, l’expressió plàstica i l’expressió verbal, com a eines bàsiques. ALICIA POLO

MÓDULO IV (7-8-9 FEBRER 2025) Comprensió dinàmica per etapes: perinatal i primera infància fins als 3 anys. LAURA PONT

MÒDUL V (7-8-9 MARÇ 2025) Comprensió dinàmica per etapes: edat escolar, a partir dels 4 anys fins a la pubertat. GEMMA PUIGCERCÓS

MÓDULO VI (4-5-6 ABRIL 2025) L’acompanyament terapèutic en la pubertat i en l’adolescència: desenvolupament psicoafectiu i relacional. MARIBEL RODRÍGUEZ

MÓDULO VII (9-10-11 MAIG 2025) Ferides en la infància, construcció del caràcter des de la bioenergètica. Teoria i pràctica de tècniques gestàltiques. TÀNIA ROJO

MÓDULO VIII (30 MAIG-31 MAIG-1 JUNY 2025) La influència de la cultura de l’adolescent en la construcció de la seva identitat. MARTÍN PADILLA

MÓDULO IX STAGE (4-5-6 JULIOL 2025): Tancament, comiat i desaferrament. Valoració del procés caminat i acabat, valorar el procés de transformació i creixement. LAURA PONT

Coordinació

Laura Pont
Ximena Harmat
Tània Rojo
Aina Argemí
Maribel Rodríguez
Gemma Puigcercós
Alicia Apolo
Neus Llop
Martin Padilla

Visita la web de l’Institut Integratiu per a més informació.

DATES
• Inici a finals d’OCTUBRE
• Finalitza a principis de JULIOL

 

HORARIS
Divendres de 19h a 22h

Dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 19:30h

Diumenge de 10h a 14h

PREU
1450 € (repartits entre inscripció i 9 mensualitats) + pagament de l’estada a l’stage.( més O menys160€)

INSCRIPCIÓ

Per a formalitzar una inscripció pots enviar un mail a integratiu.gia@gmail.com


Si desitges concertar entrevista prèvia (recomanat) pots trucar  al telf. 933 057 494 o al  623 569 930

Formació Gestalt Infantil i adolescència:

PROFUNDITZACIÓ

Curs d’aprofundiment en l’aplicació i vivència de l’actitud, les eines i els recursos gestàltics des d’una mirada sistèmica, per a l’acompanyament al nen, a l’adolescent i a les seves famílies.

Una formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

CONTINGUT DEL CURS

MÒDUL I (19-20 octubre 2024): Primer contacte. Processant els canvis. Adaptació a la nova realitat. Formació i cohesió del nou grup terapèutic o classe. LAURA PONT I TÀNIA ROJO.

MÒDUL II (30 novembre – 1 desembre 2024): El trauma i la seva biologia. Acompanyar en el reprocessament, evitant la retraumatització. Abordar les situacions desbordants, en edats primerenques, des de la curiositat i la compassió. XIMENA HARMAT.

MÒDUL III (25-26 gener 2025): El desenvolupament de la sexualitat en la infància i l’adolescència. Acompanyament per a l’autoconeixement i la sanació de la sexualitat des de l’autoregulació. MÓNICA QUESADA.

MÓDULO IV (15-16 febrer 2025): Estructures psíquiques. Caràcter, afeccions i reparabilitat més enllà de la psicopatologia. Abordatge terapèutic. Casos pràctics. TÀNIA ROJO.

MÒDUL V (22-23 març 2025): Addicció. Pantalles. Adolescència. Del virtual al real. Les xarxes socials com a paradigma comunicacional. MARTIN PADILLA.

MÓDULO VI (26-27 abril 2025): Acompanyament en el procés de dol del nen, adolescent i la família. Eines gestàltiques per a abordar les diferents fases del dol. ROSA VICTORY.

MÓDULO VII (13-14-15 juny 2025): Supervisió des del mètode creat després de quatre dècades dedicades a l’acompanyament dels nens, adolescents i les seves famílies. Tancament, reconeixement i agraïment. LAURA PONT PLANA.

Coordinació

Laura Pont Plana
Ximena Harmat
Tània Rojo
Martín Padilla
Rosa Victory
Mónica Quesada

Visita la web de l’Institut Integratiu per a més informació.

DATES
• Inici a finals d’OCTUBRE
• Finalitza a principis de JUNY

 

HORARIS
Dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 19:30h
Diumenge de 10h a 14h

PREU
870€ (150€ inscripció i 6 mensualitats de 120€)

NOTA: En aquest preu NO estan inclosos les despeses del viatge, l’allotjament i la pensió del residencial sobre els 150€ (mòdul VII).

INSCRIPCIÓ

Per a formalitzar una inscripció pots enviar un mail a integratiu.gia@gmail.com

Si desitges concertar entrevista prèvia (recomanada) pots trucar  al telf. 933 057 494 o al  623 569 930