Gemma Puigcercós

Sóc la Gemma Puigcercós Ducet. Quan amb 21 anys vaig començar a treballar com a mestra vaig descobrint la complexitat de les relacions personals i familiars i de l’acompanyament emocional en els processos de criança. Buscant recursos per fer-me càrrec de les meves dificultats vaig iniciar-me en la formació en pedagogia sistèmica en la Universitat de Barcelona. Va ser a través d’aquesta que vaig descobrir la teràpia grupal i individual com a recurs de creixement personal: l’autoreflexió personal i en grup em portava a millorar com a professional i m’aportava molta llum en les meves relacions familiars. Així, vaig continuar el meu procés a través de la teràpia Gestalt, la qual va apropar-me a una versió de mi més autèntica, formant-me a l’Institut Integratiu i a la Fundació de Violet Oaklander.

Al 2020, uneixo els meus coneixements adquirits a l’escola amb el meu bagatge terapèutic, i m’inicio en l’acompanyament terapèutic a famílies i en la formació de docents. En l’actualitat, després d’haver treballat 10 anys com a mestra i d’un procés de dol transformador que m’ha portat a un canvi de vida, acompanyo persones adultes, criatures i adolescents en processos terapèutics de creixement personal i dificultats familiars.

A més, col·laboro en la formació de Pedagogia Sistèmica i de Gestalt Aplicada a Infància i Adolescència de l’Institut Integratiu, i facilito tallers i formacions sobre infància i criança a famílies, docents i altres professionals.
Actualment, segueixo en procés formatiu en Teràpia Integrativa del programa SAT.

Soc amant dels gats, en tinc dos i és un animal que m’agrada tant que sovint dic que en tindré tota la vida!