Ximena Harmat

Vaig néixer a l’Argentina, de pares uruguaians i ancestres d’abundants nacionalitats. Catalunya em va acollir amb 2 anyets i Barcelona es va convertir en “el meu lloc en el món”. Aquí és on vaig trobar al meu company i és on els nostres 2 fills han crescut.

Vaig exercir 15 anys d’economista. Vaig triar aquest grau volent assegurar allò monetari. L’emocional ponderava poc en la meva funció vital en aquells dies. Va ser la maternitat la que va reflectir les meves profundes incongruències i em va propulsar cap a l’exploració: buscar diferents maneres d’acompanyar als meus fills. Em va brindar la possibilitat d’entendre, de sentir, d’incloure les emocions en la meva paleta i re-avaluar les ponderacions. Amb totes aquestes transformacions va aflorar la necessitat de canviar de professió.

La primera formació va ser Gestalt aplicada a la Infància i a l’Adolescència (GIA). Vaig vivenciar que la Gestalt era una base coherent per a mi, i em vaig adonar de la importància de treballar amb el cos. Vaig fer la formació de Gestalt i la de Teràpia Corporal Integrativa (TCI). Vaig ampliar la meva mirada en la Formació en Constel·lacions Familiars i teràpia simbòlica. Polint la manera d’acompanyar vaig fer Brainspotting, IFS i finalment la formació de Psicoteràpia del trauma. He estat Cotutora en la Formació de Gestalt aplicada a la Infància i l’Adolescència del Institut Integratiu, i docent en el curs d’aprofundiment d’aquesta mateixa formació.
Des de 2014 col·laboro a Kiona acompanyant persones. És una fortuna i un privilegi exercir aquesta professió, meravellosa, d’acompanyar la gent a obtenir un major benestar en la seva vida.

M’apassionen els viatges i la família. La combinació d’ambdues un “súmmum” que tinc el plaer de gaudir gairebé cada estiu.