Acompanayament emocional i Psicoteràpia

La vida i el creixement són el camí i no es troben sols en l’objectiu final.

La teràpia Gestalt es basa en el treball de l’aquí i ara, és a dir, es parteix del símptoma actual (crisi d’angoixa, fòbies, insomni…) per trobar-li alleugeriment i així anar-lo disminuint. Quan la dificultat més emergent ha minvat, es pot mirar cap al rerefons, les estructures inconscients, el trauma, introjectes i les resistències.

En la primera sessió s’enquadra la manera de treballar que consisteix en: sessions de 50-60 minuts setmanals, a poder ser al mateix dia a la mateixa hora, ja que la persona funciona d’una manera cíclica així que si sap que dins d’una setmana tornarà a poder dipositar les angoixes en el terapeuta pot anar sostenint el dia a dia amb més facilitat.

També, en les primeres sessions es crea la vinculació, que serà l’eina principal: es va creant un ambient de confiança, de sentir que és un lloc segur, de notar que mirem a les persones amb “bons ulls”, sense judici, i sobretot des de la confiança que el client i la clienta saben i poden anar cap al propi benestar. Nosaltres acompanyem i mostrem noves portes o nous camins. Ens basem i creiem en l’autoregulació organísmica, tan en infants com en adults.

Es treballa partint de l’expressió verbal i segons el moment o la demanada s’utilitzen diferents tècniques basades en:
• la Gestalt
• la relaxació
• les regressions
• les constel·lacions familiars
• les visualitzacions
• les sensacions cinestèsiques i les respiracions.

Posteriorment a aquest treball i, si la persona ho desitja, pot començar a fer un procés de creixement personal.

Quan es tracta d’acompanyar a un infant o a un adolescent menor d’edat, primer veiem als progenitors i enquadrem la nostra manera d’atendre i fem l’anamnesi o història clínica del menor. És molt important establir un bon vincle amb la família en conjunt ja que el treball és global, l’infant o adolescent forma part d’un sistema i tot plegat és un tot.